Hoe bereken je de inhoud van een piramide uit

Datum van publicatie: 23.02.2021

Bereken de oppervlakte van het grondvlak. Een afgeknot lichaam is een ruimtelijke figuur waar stukken zijn afgesneden.

Een eindige kegel lijkt op een piramide, maar het grondvlak is een cirkel in plaats van een veelhoek.

Om de oppervlakte te berekenen van ons voorbeeld vermenigvuldigen we 3 cm met 4 cm. Als we een bol hebben met een diameter van 10 cm, is de straal dus 5 cm. Lees dit artikel met rekenmethodes voor een piramide met een rechthoekig grondvlak en een piramide met een driehoekig grondvlak. Ja Nee. In dit artikel: Piramide met een rechthoekig grondvlak.

Het grondvlak is een regelmatige zeshoek met zijden 6.

Het heerlijke toetje hiernaast heeft een grondcirkel met straal 8 cm. Wat moet je precies weten om de inhoud van een piramide uit te kunnen rekenen. Vermenigvuldig de oppervlakte van het grondvlak met de hoogte van de piramide. Verborgen categorie: Sub. Een kegel heeft hoogte h.

Om die vraag te beantwoorden teken je het vooraanzicht van de oorspronkelijke kegel. Over ons Categorieën.
  • Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons cookiebeleid.
  • Bereken de hoogte van het toetje als de inhoud gelijk is aan cm 3. Inhoudsopgave Wiskunde Hoofdstukken Algebra Getallen Meetkunde Oppervlakte Pythagoras Rekenkunde Talstelsels Vergelijkingen en ongelijkheden Volume Elke figuur met drie afmetingen met lengte, breedte en hoogte, dus driedimensionaal , zoals een doos, een voetbal en een drinkfles, heeft een inhoud ook wel 'volume' genoemd.

De oude Egyptenaren waren er dol op, piramides bouwen.

Bahasa Indonesia: Mengukur Volume Limas. Vermenigvuldig de oppervlakte van het grondvlak met de hoogte van de piramide. In dit voorbeeld is de lengte 4 cm en de breedte 3 cm. Dus als je het volume van de cilinder wilt bereken moet je opp. De straal van de grondcirkel is r.

  • Vermenigvuldig de oppervlakte van het grondvlak met de hoogte.
  • Français: calculer le volume d'une pyramide. Gebruikersportaal Verras me!

Laten we een piramide nemen met vierkant grondvlak met zijden 5 bij 5 en hoogte 7. diameter 4 Methode 1 van Pompoen wortel pastinaak oven zie je een afgeknot zeszijdig prisma.

Kleur op het werkblad de horizontale doorsneden van deze drie piramides op de hoogten 13 en 5. Hieronder staat een bol getekend; de rode lijnen zijn diameters. Men kan zich de figuur denken als een kegel waarvan de top is afgesneden.

Navigatiemenu

Het heerlijke toetje hiernaast heeft een grondcirkel met straal 8 cm. Bereken de inhoud van de piramide. Nog geen account? De straal van de grondcirkel is r.

Laten we een piramide nemen met vierkant grondvlak met zijden 5 bij 5 en hoogte 7. Om een overzichtelijk plaatje te krijgen kiezen we een parallellogram als grondvlak; de afleiding kan echter bij elk vierhoekig grondvlak gehouden worden. Dus als je het volume van de cilinder wilt bereken moet je opp.

In dit voorbeeld is de lengte 4 cm en de breedte 3 cm. Franais: calculer le volume d'une pyramide.

H5. De inhoud van ruimtefiguren

Om het volume van de bol uit te rekenen heb je slechts één gegeven nodig, namelijk de straal van de bol. Inhoudsopgave Wiskunde Hoofdstukken Algebra Getallen Meetkunde Oppervlakte Pythagoras Rekenkunde Talstelsels Vergelijkingen en ongelijkheden Volume Elke figuur met drie afmetingen met lengte, breedte en hoogte, dus driedimensionaal , zoals een doos, een voetbal en een drinkfles, heeft een inhoud ook wel 'volume' genoemd.

In dit artikel: Piramide met een rechthoekig grondvlak.

Italiano: Calcolare il Volume di una Piramide. De loodrechte afstand tussen bovenvlak en ondervlak is. Een afgeknotte kegel is een driedimensionale figuur met een cirkel als grondvlak en een cirkel als bovenvlak, dat zijn lichamen met een grondvlak en een top.

Deze keer maar een kegel als voorbeeld. Schrijf dit op. Om die vraag te beantwoorden teken je het vooraanzicht van de oorspronkelijke kegel.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Van de derde piramide is het grondvlak een driehoek met basis 9 en hoogte 8 ; de top ligt recht boven het midden van de basis. Met behulp van opgave 34 kun je de inhoud van de eerste piramide geven.

Was dit artikel nuttig? In dit voorbeeld is de lengte 4 cm en de breedte 3 cm.

etina: Jak vypotat objem jehlanu. Een driezijdige piramide heeft hoogte 4. Voordat je aan dit hoofdstuk begint is het handig dat je de theorie achter het hoofdstuk " Oppervlakte " goed snapt.

Goed om te weten:

Comments

  1. Wikipedia heeft een encyclopedisch artikel over Volume. Het bewijs Een vierzijdige piramide heeft hoogte h ; de oppervlakte van het grondvlak is A.
  2. Marischa
    Een bol is een driedimensionale figuur waarvan alle punten even ver van een punt, het middelpunt, liggen. Bereken de inhoud van de piramide.
  3. Hoeveel liter gaat er in het speelgoedemmertje hiernaast?

Voeg een reactie toe

© 2021 araparigaecletica.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |