Zomaar blauwe plekken op handen

Datum van publicatie: 20.11.2020

In sommige gevallen kunnen blauwe plekken spontaan ontstaan door langdurig gebruik van bepaalde medicijnen, waarvan aspirine en bloedverdunners de meest bekende voorbeelden zijn. Er mag geen aspirine worden gebruikt, aangezien dit de bloedstolling vertraagt en zo een averechts effect heeft.

Ook hierdoor kunnen er makkelijk blauwe plekken ontstaan, wanneer je al licht ergens tegenaan stoot. Ook jij hebt er vast wel eens last van: onverklaarbare blauwe plekken op je knie, elleboog of scheenbeen. Af en toe een blauwe plek krijgen terwijl je niet weet wat de oorzaak is, kan iedereen overkomen.

Hannah Koos , 3 De functie "vertel verder" is echt nauwelijks te gebruiken in ieder geval niet op mijn android ssmsung galaxcy 3 , als je terug wilt naar een woord om een typfout te verbeteren is dit door de constructie van de pop-up bijna onmogelijk. Deze kleurverandering komt doordat de stof hemoglobine in uw bloed wordt omgezet in gele pigmenten. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Sommige mensen hebben het n…. Veelvoorkomende symptomen zijn: gewichtstoename, hoopt zich op onder de huid, vermoeidhe. Hierdoor dichten de beschadigde bloedvaatjes onder jouw huid minder snel en heb je dus eerder last van blauwe plekken. Het bloed dat dan uit die bloedvaatjes lekt. Elektromagnetische velden komen zomaar blauwe plekken op handen van je eigen DECT telefo.

Maar er zijn meerdere factoren die meespelen bij het krijgen van onverklaarbare blauwe plekken Dit zijn de tekenen dat je een tekort hebt aan vitamine D Medicijnen Bepaalde medicijnen zorgen ervoor dat je bloed minder snel stolt. Wanneer je wilt dat de blauwe plek sneller geneest , kun je in eerste instantie een koud kompres erop leggen.

Waarom naar CWZ met blauwe plekken?

Hematomen, blauwe plekken Een blauwe plek is het meest voorkomende type bloeduitstorting. Wat kan het zijn? Doordat, door de medicijnen, bloed minder snel stolt, kunnen bloedingen langer aan houden en er kunnen grotere blauwe plekken ontstaan dan normaal.

Elly , 6 Heb regelmatig een soort van blauwe plekken op mijn boven armen zonder reden. Redactie Margriet 19 mei Moet ik hier voor naar de huisarts? Bij verdachte blauwe plekken contacteer je best een arts voor eventuele onderzoeken en behandeling.

  • Ze vereisen geen verder onderzoek als ze het gevolg zijn van een trauma of als ze een beperkte grootte hebben. Elke vrijdag- en dinsdagochtend in uw mailbox.
  • Zo niet, dan kunnen er tal van redenen zijn zoals in het artikel beschreven die de blauwe plek hebben veroorzaakt.

Ik ben niet zo'n huisartsenloper. Een tekort aan vitamine K komt gelukkig niet vaak voor. Wat kan het zijn. Dit kunnen antistollingsmedicijnen, en heb je dus vaker last van blauwe plekken. Hierdoor dichten de beschadigde bloedvaatjes onder jouw huid minder snel. Doet de blauwe plek veel pijn. En of je er iets aan kunt doen.

Onverklaarbare blauwe plekken

Een blauwe plek is niks anders dan een onderhuidse bloeding. Gebruiksbeperking Allergie voor pinda's of soja. Warmte zorgt hier juist voor dus ga lekker in het warme zonnetje zitten als dit kan of gebruik anders een warme, natte doek.

Meest gelezen artikelen? Nu net in het weekend, maar ben toch een beetje bang voor acute leukemie. Hoe herken je een blauwe plek. Wellicht heeft u 'gewoon' een gebrek aan bepaalde vitaminen. Ook kan de stolling van het bloed tot een zwelling leiden. View all posts, zomaar blauwe plekken op handen. Weet jij wat je ertegen kunt doen en wanneer je ermee naar je huisarts moet gaan.

Vitamine C-tekort

Het zijn rode of paarse puntvormige huidverkleuringen die evenmin verheven zijn. Tommy Hilfiger Heritage heuptas black. Wist je dat vrouwen en ouderen sneller blauwe plekken krijgen? Beste winkelketen in persoonlijke verzorging. Een hematoom onder de huid is op eenvoudige wijze thuis te behandelen.

Waarom een second opinion in Nederland geen overbodige luxe is als je kanker hebt. Hoe ontstaat een blauwe plek. Alis3 De functie "vertel verder" is echt nauwelijks te gebruiken in ieder geval niet op mijn android ssmsung galaxcy 3, 13 Hallo, zomaar blauwe plekken op handen. We zetten de meest btw aangifte english oorzaken voor je op een rij:. Nu is online kopen al een langere tijd in onze wereld.

Vitamine K draagt bij aan de bloedstolling. Daardoor krijgen zij vaker onverklaarbare blauwe plekken, terwijl zij zich niet hard stoten.

Wat zijn blauwe plekken?

Het heeft geen zin, zeker voor je eigen gemoedsrust, om daar langer mee te wachten. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken. Hierdoor vermindert de zwelling en wordt de omvang van de bloeduitstorting zoveel mogelijk beperkt. Heb je een blauwe plek onder je nagel?

View all posts. Laureyfeiten en tips Het klimaat verandert, 1 Geachte. Hooikoorts en veranderend klimaat: onderzoek?

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2021 araparigaecletica.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |