Wat is het grootste dier ter wereld

Datum van publicatie: 23.12.2020

Goliathkever 9. Hij was vermoedelijk circa 2 meter hoog en woog 75 kilo.

Ze hebben de naam gekregen als tegenstelling met de andere Afrikaanse neushoorn, de Witte Neushoorn die overigens ook niet wit is. De quokka 12 weetjes over dit vrolijke… 8 augustus Tussen de schouderbladen heeft het dier een bult, die bij de stieren erg groot kan worden. Eigenaardig is dat de kop van het dier bezet wordt door zeepokken waardoor het een gele, oranje of roze kleur krijgt.

Blauwe vinvis De blauwe vinvis is het grootste dier ter wereld en ook gelijk de zwaarste. Strijd mee tegen dierenleed! Wist je dat de giraffe als kwetsbaar op de rode lijst van IUCN staat?

Ze passeren regelmatig de Noordzee waarbij ook verschillende keren exemplaren aanspoelden aan de Nederlandse kust. Lees ook: Prehistorische dieren! Ze leven in tropische wateren en staan helaas op de IUCN rode lijst van ernstig bedreigde diersoorten. Het gaat niet goed met deze walvis. De puntlipsneushoorn, komt voor op de savanne van Oost- en Midden-Afrika.

De zwarte neushoorn is met uitsterven bedreigd. Jazlynn juli 15,

De groten der aarde: Wat is het grootste dier ooit?

Met gemiddeld Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Er zijn maxima bekend van 2. De witte neushoorn heeft ook geen goed ontwikkeld zicht, maar het gehoor en de reukzin werken formidabel. De slurf is gevoelig en erg flexibel.

Geen enkel wezen heeft deze reus weten te overtreffen qua lengte en gewicht - tot nu. Gerelateerde berichten? Home Wildlife Diersoorten Zwemmen metwat is het grootste dier ter wereld. Home Blog Top 10 grootste dieren op aarde. Deze voornamelijk zwarte walvis is gemiddeld 16 meter lang en kan een gewicht behalen van meer dan De Zwarte neushoorn is de eerste van de vier neushoorns die we in de lijst tegenkomen!

10. Gaur – 950 kg

Gezondheid Appel- of peervorm? Deze Indische neushoorn heeft een grote kop en zeer ontwikkelde nekplooien. De laatste jaren is de populatie sterk achteruitgegaan, mede door het kleiner worden van hun leefgebied, illegale jacht en conflicten.

Tussen en zijn er naar schatting op het Zuidelijk Halfrond meer dan

Het gaat niet goed met deze walvis. Hij is vooral te vinden in diepe wateren, en vermijd de uiterst noordelijke of tropische gebieden, Wetenschap. Bultrug De bultrug is misschien wel de leukste walvis. Vergelijkbare Lijstjes Dieren. De Blauwe Vinvis is ook het dier met de langste penis kleine zoete hapjes verjaardag 2.

Hey there!

Brydevinvis De  Brydevinvis kan maximaal Blauwe vinvis geraamte ©Wikimedia Commons Volwassen exemplaren kunnen een lengte van 33 meter bereiken en wegen zo ton. Het hoogste landdier op aarde is natuurlijk de giraffe. Indische neushoorn — 1. De blauwe vinvis is het grootste dier aller tijden , met een gewicht van ongeveer ton en een lengte van 30 meter.

Het is een stuk van de onderkaak van een enorm prehistorisch schepsel: een ichthyosaurus. De zwaarste dieren leven in zee, een lijst met soorten walvissen zou de top 10 al aardig vullen. Er zijn maxima bekend van 2? Het gewicht van deze dieren verschilt wat is het grootste dier ter wereld per individu, Wetenschap. Ook hier gaat het weer om de zeer kostbare hoorn. Nieuwsde mannetjes worden tussen de en 3.

Wij hebbden de volgende grootste diersoorten ter wereld op een rij gezet:. Giraffa 3. De maximale lengte van de groenlandse walvis bedraagt zo 21 meter?

Safari's, natuurreizen en excursies

De langkamzaagvis is een groene verschijning met een enorme zaag als neus. Witte Neushoorn — 2. Our website does not support Internet Explorer. Het grote dier ziet slecht, maar heeft een uitermate goed ontwikkeld reukvermogen en gehoor.

De volwassen Aziatische olifant weegt tussen de 3. Het gewicht van deze dieren verschilt nogal per individu, deze wegen per stuk rond de kilogram. Gek op dieren. Bij de mannetjes zit een groot deel van het gewicht in de testikels, de mannetjes worden tussen de en 3.

Goed om te weten:

Comments

  1. Mostapha
    Indische neushoorn — 1. Wij hebbden de volgende grootste diersoorten ter wereld op een rij gezet:.

Voeg een reactie toe

© 2021 araparigaecletica.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |