Hoeveel meter is 1000 decameter

Datum van publicatie: 24.10.2020

Werkblad bij lesvoorbereiding Nadere informatie. To make this website work, we log user data and share it with processors.

Deze les levert een bijdrage aan kerndoel 1: de leerlingen leren hoeveelheidsbegrippen gebruiken en herkennen. Benodigdheden: Kopieerblad. Door een voorvoegsel voor de m  van meter te plaatsen, ontstaat de trap. Je zou de schaallijn kunnen natekenen en uitknippen en daarna kunnen gebruiken als lineaal met de werkelijke maten.

Blok 4. Als je 1 cm hebt, heb je 10 mm.

Als je een munt koopt. Weergave met pagina beginnen:. Middenbouw: Proefjes doen Grote Rekendag www. Schrijf op de stippeltjes wat het betekent? Tijd 4.

  • Met een lengte-eenheid geef je de afstand of maat aan. Hoe vaak moeten we heen en weer lopen om precies een hectometer gelopen te hebben?
  • Maak het getal a. De leerlingen leren omgaan met tijd in alledaagse situaties 1.

Werkblad bij lesvoorbereiding Nadere informatie. Werkbladen Van millimeter tot kilometer 25 Inhoudsopgave Van millimeter tot kilometer 3 - Centimetertafel - Een decimeter vouwen - Een meter blazen - Een decameter rollen - Een hectometer touw - Een kilometer wandelen - Millimeter - Taboe Werkbladen Nadere informatie. Een doel van een opgave. Eén leerling rolt de wol af en loopt vijf keer heen en weer. Download "kilometer hectometer decameter meter decimeter centimeter milimeter km hm dam m dm cm mm".

De leerlingen krijgen de opdracht om een kwartetspel Nadere informatie. De lengtematen Naam

  • November Nadere informatie.
  • De getallen die in een schaal vermeld worden zijn altijd in cm. Zie hiernaast.

De aankoopkoers. Benodigdheden Doelen Doelen met m. Joke Braaksma. Eerst kun je je afvragen: hoeveel meter boekenplank heb ik nodig. Naar beneden? Het aantal te nemen stappen hangt af van het voorvoegsel. Metriek stelsel.

De lengtematen. Schaal Hieronder staat een afbeelding van het raam van het van Gogh-museum waardoor een inbreker zou zijn ontsnapt. Teken de lijnstukken.

En aan kerndoel. Er kunnen inleidende en afrondende suggesties worden gebruikt om dieper op het onderwerp in te gaan als. Al de eenheden op de trap zijn afgeleid van de meter. Lang geleden is er afgesproken dat de afstand tussen twee.

Groep 8, leerroute. Schrijf de gegevens die je nodig denkt te hebben overzichtelijk.

Het symbool is m. Bouw jullie eigen straat De opdracht Met de hele klas maken jullie een straat met huizen. Hoeveel krijgt ieder?

U laat daarbij het bolletje wol langzaam afrollen en eventueel door een ander kind weer oprollen.

Tijd 3. Vier vrienden hebben een karweitje gedaan. Hoeveel is het goedkoper. Tijd voor het hoeveel meter is 1000 decameter onderwijs 6. Elk groepje: 1 ontwerpt zijn eigen huis, 2. Gebruikte maten: mm-cm-dm-m-dam-hm-km Inhoudsopgave: a: Inleiding b: Grootheden: voor het basis-onderwijs 1. Werkblad bij lesvoorbereiding.

Een volwassen vrouw is gemiddeld 10 centimeter korter.

H2. Rekenen met lengte-eenheden

Lesactiviteit De poster U herhaalt door middel van de poster over referentiematen kort de activiteiten die gedaan zijn met: - de centimeter: wat lag er op de centimetertafel? Teken de lijnstukken. Geld 5. Het symbool is m.

Leeftijdsgroep Kerndoel Ongeveer jaar Deze les levert een bijdrage aan kerndoel 1: de leerlingen leren hoeveelheidsbegrippen gebruiken en herkennen.

Schrijf de gegevens die je nodig denkt te hebben overzichtelijk Nadere informatie. Dit wordt ook wel de schermdiagonaal genoemd.

Goed om te weten:

Comments

  1. Nasr-Eddine
    Lesactiviteit De poster U herhaalt door middel van de poster over referentiematen kort de activiteiten die gedaan zijn met: - de centimeter: wat lag er op de centimetertafel?
  2. Geef op het antwoordformulier duidelijk jouw keuze aan, door per Nadere informatie. Benodigdheden A4 papier vouwblaadjes Organisatie Na een klassikale inleiding gaan.

Voeg een reactie toe

© 2021 araparigaecletica.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |