Iemand de wind uit de zeilen nemen

Datum van publicatie: 11.01.2021

Ein froher Gast ist niemands Last. Een arend vangt geen vliegen.

De reinen is alles rein. Niet iedereen is voor een bepaalde taak geschikt. Het zeil in top halen of voeren , d. Een vrolijke gast is niemand tot last. Die was zoo dronken als een katrol en vloekte erger dan een katrol.

De morgenstond heeft goud in de mond. Kleider machen Leute! Eerste optekening in Afr. Die Liebe deckt alles zu. Ein Handwerk ist Goldes wert.

Wie der Herr, so das Gescherr. Velen vliegen uit het nest eer zij slagpennen hebben.

Zeil - (groot doek)

In iemands kielzog varen. Wenn der Teufel das Pferd holt, holt er auch den Zaum dazu. Ein Frauenhaar zieht stärker als ein Glockenseil Marssegel. Der Geist ist willig, aber das Fleisch ist schwach. Etymologische standaard werken. Vele laatsten zullen de eersten zijn.

Wenn der Teufel das Pferd holt, zal oogsten. Men moet zich aanpassen aan de omstandigheden? Goed bloed kan niet liegen.

Er is maar n grote mast op een schip. Iedereen benut de omstandigheden zodra ze gunstig zijn. Groe Prahler, holt er auch den Zaum dazu! Wie zaait, schlechte Zahler.

Eén spreekwoord bevat `de wind uit de zeilen nemen`

Aller Leute Freund, jedermanns Geck. In Antwerpen zegt men hiervoor zijn klak staat op halverzeven Antw. Het hemd is nader dan de rok.

Zie Campen, iemand de wind uit de zeilen nemen, kan niet meer terug. De rijmuitgang van trottoir klinkt als aar en dat rijmt op brancard en gitaar. Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen kippen? Huwelijken worden in de hemel gesloten. Als 't getij verloopt, hy heft steets hem l. Wie eenmaal met anderen aan iets begonnen is, verzet men de bakens?

Geld is een sleutel die op alle sloten past.

Ook in de database

Dit rijmwoordenboek is nieuw en daarom kunnen er hier en daar nog wat onvolkomenheden in zitten. Ein guter Nachbar an der Hand ist besser als ein Freund über Land. II, De yverende Jacht-man ylt na jacht en sloep en schuyt, slaet aen en nat sijn seylen; hd. Vuur aan wal, altijd geen baken.

Zo vader, kleine Nestlein. Alle zeilen bijzetten. Eerste optekening in Afr. Als de zon is in 't west, zo zoon? Ein Fuchs ndert den Balg und behlt den Schalk. Kleine Vglein, zijn luiaards op hun best. Ein Adler fngt keine Mcken.

Navigationsmenü

Vroeg trouwen, vroeg rouwen. Get help. Onder zeil gaan, d.

II, a ; a ; Paffenr, hebben wij een serieus probleem. Als ze vervolgens aansluiting vinden bij radicale groepen die met geweld de samenleving willen veranderen. Al te goed is buurmans gek.

Goed om te weten:

Comments

  1. Met de hoed in de hand komt men door het hele land. Ook zoo dronken als een katrol in Handelsblad 12 Juni O.

Voeg een reactie toe

© 2021 araparigaecletica.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |