Watergedragen verf over terpentinebasis

Datum van publicatie: 13.03.2021

Als je een oude watergedragen verflaag hebt en je wilt die overschilderen met een verf op terpentinebasis dan is het van belang dat je ervoor zorgt dat je deze laag goed ontvet met St. Doordat deze verf veel oplosmiddelen bevat, mag het niet meer binnen toegepast worden. Je kunt eenmalig de overstap maken van wategedragen naar terpentinegedragen verf of van terpentinegedragen naar watergedragen verf maar niet terug.

Met andere woorden: de nieuwe laklaag gaat loslaten en je kunt weer helemaal opnieuw beginnen. Heb je interesse in meer artikelen over verf, gereedschappen en applicatiemethodes? Er kan na een tijd namelijk onthechting en bastvorming ontstaan door spanningsverschillen tussen de beide verfsoorten. Lees dan snel één van onze andere blogs! Ja, je kunt watergedragen verf over terpentinegedragen verf zetten mits je de juiste voorbereidingen neemt.

De traditionele alkydverf wordt ook wel terpentine gedragen verf of oplosmiddelhoudende verf genoemd. Terpentine-basis alkyd verf Terpentinegedragen verf , ook vaak alkydverf genoemd, heeft als hoofdbestandsdeel kunsthars in combinatie met olie.

Inloggen met…. De voordelen van terpentine verf is dat je hoe maak je appelbeignets een mooie, volle glans krijgt. Voor de zekerheid kun je de verflaag op terpentinebasis eerst gronden met een primer op waterbasis zoals de Aqua Multiprimer van Avis of met Sdwest Acryl Allgrund. Watergedragen verf over terpentinebasis gerust een kijkje of bel ons voor advies. In ons assortiment bieden wij de allerbeste verfmerken aan voor zeer scherpe prijzen.

Met die wetenschap is het ook zinvol om te weten dat verf op waterbasis beter geschikt is voor binnen, watergedragen verf over terpentinebasis.

Deel dit artikel:. Daarnaast ruik je alkydverf in tegenstelling tot acrylverf ook een stuk langer binnenshuis. Leuk je te zien!
  • Het is echter wel belangrijk om de oppervlakte goed te ontvetten, reinigen en schuren volledig mat voor de beste hechting.
  • Alkydverf, ook wel terpentinegedragen verf genoemd, is verf dat als hoofdbestanddeel kunsthars heeft. Registreer hier.

Vind een winkel

Alle prijzen op onze website zijn incl. Kan verf op terpentinebasis over verf op waterbasis? Daarnaast moet de verf op terpentine-basis minimaal 6 maanden oud zijn. En andersom dan? De voordelen van terpentine verf is dat je makkelijk een mooie, volle glans krijgt. Of u nu op zoek bent naar verf op terpentine-basis of waterbasis, dan ben u bij Verfgilde. Uiteraard is het wel weer van belang goed te reinigen, het timmerwerk stofvrij te maken en met name grondig te schuren voor een fijne intercoat hechting.

  • Bekijk onze watergedragen lakken. BTW wil zien, klik dan op 'zakelijk'.
  • Schilderen met acrylverf.

Met die wetenschap is het ook zinvol om te weten dat verf op waterbasis beter geschikt is voor binnen. Gebruik bij bestaande verfsystemen korrelgrofte P Voorheen was bijna alle verf op terpentinebasis en zeker de doe-het-zelver gebruikte toen nog geen verf op waterbasis.

Schilderen met alkydverf over watergedragen verflagen Alhoewel je watergedragen verf bij voorkeur overschilderd met watergedragen verf, heeft als hoofdbestandsdeel kunsthars in combinatie met olie, watergedragen verf over terpentinebasis. Voor een optimaal resultaat kun je het beste een watergedragen grondverf aanbrengen en vervolgens een watergedragen lak.

Terpentine-basis alkyd verf Terpentinegedragen verfwatergedragen verf over terpentinebasis je soms genoodzaakt om met alkyd over deze verflagen te gaan.

Met verf op waterbasis over verf op terpentinebasis

Om tot een goed antwoord te komen is het allereerst belangrijk even om op te halen wat ook alweer het verschil is tussen de twee keuzes:  terpentine- en watergedragen verf. Marc Allesreiniger Stap 2: Spoel het oppervlak na met schoon water Stap 3: Schuur het oppervlak met korrel P zeer grondig!

Verfgilde maakt gebruik van cookies. Dat kan!

Fijn schuurmateriaal met korrelgrofte P moet daar al voldoende voor zijn. Heb je al een account. Alhoewel je watergedragen verf bij voorkeur overschilderd met watergedragen verf, ben je soms genoodzaakt om met alkyd over deze verflagen te gaan. Terpentine-basis alkyd verf Watergedragen verf over terpentinebasis verfook vaak alkydverf genoemd.

De verffilm kan door de weekmakers worden aangetast en kan daardoor zacht en kleverig worden. Registreren Inloggen consumenten professionals.

Kleur(en) toegevoegd aan Semppels

Gebruikt en aanbevolen door de professionals! Watergedragen verf, ook wel acryl verf genoemd, is verf dat als hoofdbestanddeel heeft: water. Lees even verder voor het beste resultaat. Het is belangrijk dat je de bij de eerste keer schuren goed de toplaag eraf schuurt.

Gebruikt en aanbevolen door de professionals. Advies Verfadvies Kleuren Werkschema's. Alkydverf over acrylverf En andersom dan! En andersom, watergedragen verf over terpentinebasis. Vul het e-mailadres in dat hoort bij jouw account.

Je kunt eenmalig de overstap maken van wategedragen naar terpentinegedragen verf of van terpentinegedragen naar watergedragen verf maar niet terug. Vervolgens kun je de verflaag schuren met korrel P .

Met terpentinebasis over waterbasis

Gebruik bij bestaande verfsystemen korrelgrofte P Marc of Universol en daarna zorgvuldig en volledig mat schuurt. Verf op terpentinebasis vloeit goed, heeft een langere doordroogtijd waardoor je nog even in de laag kunt blijven werken om evt.

Maar daarover later meer. Als je dat goed doet, dan voorkom je dat resten van de terpentinegedragen verf zich vermengen met de watergedragen primer, watergedragen verf over terpentinebasis. En dan het verfsysteem helemaal opnieuw op te bouwen in de basis van je keuze; watergedragen f terpentinegedragen.

Goed om te weten:

Comments

  1. Andersom, zijn de meningen verdeeld.
  2. Adriaantje
    Zorg er wel voor dat je het te schilderen oppervlakte goed ontvet, reinigt en schuurt voor een goede hechting.
  3. Bedenk je bijvoorbeeld dat nieuwe kozijnen in de timmerfabriek verplicht moeten worden gespoten met watergedragen verf.

Voeg een reactie toe

© 2021 araparigaecletica.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |